Jan van Rijckenborgh

Elementarna filozofija modernog Ružina križa


Modernomu čovjeku koji razmišlja o tajni svijeta, čovjeka i života te stremi za buđenjem više svijesti ova knjiga otkriva mogućnosti ponovna rođenja duše i primanja u prvobitno kraljevstvo svjetla.
U čovjekovu tijelu postoje strukture (cerebrospinalni sustav, čakre, endokrini sustav) i organi (srce, žlijezda timus, štitna žlijezda, hipofiza, pinealis i dr.) koji omogućuju primanje gnoze, naime visokoga znanja o stvarnomu čovjekovu cilju: da u sebi ostvari rast najviše svijesti koja omogućuje prilaz carstvu čovjeka koji stvarno živi.

U čovjekovu srcu je nejasno, ali stalno prisutno sjećanje na njegovo stvarno stanje kao mikrokozmosa na koji su usmjereni svi zakoni svemira. U tajnoj sferi svijesti koja nas okružuje latentno vibriraju tri sublimirane moći stvarnoga čovjeka: volja, mudrost i djelotvornost, koje ga potiču i tjeraju na konačno ostvarivanje.

Proces posvećivanja, što znači buđenja tih mogućnosti, opisan je i objašnjen u ovoj knjizi u raznim tematskim cjelinama, npr. ezoterijska struktura tijela, uloga finotvarnih tijela, regeneracija svijesti, reinkarnacija itd.

Autor objašnjava kako potpuna obnova mišljenja, htijenja i djelovanja vodi do ponovnoga rođenja duše. Opominje i ukazuje na opasnosti spiritizma i praksi koje omamljuju i narkotiziraju svijest te predočava jasnu sliku pravoga puta koji čovjeku omogućuje ulazak u prvobitnu domovinu, područje čovjeka koji stvarno živi.

Format: 21×15
Uvez: meki
Broj stranica: 208
ISBN: 90 6732 077 3
Cijena: 75 kn


Za više informacija i mogućnost narudžbe kontaktirajte nas »