Jan van Rijckenborgh

Misterij života i smrti

Iz Misterija pada (I. poglavlje)

Kada bismo htjeli ispitati kako čovjek današnjice razumije tzv. misterij života i smrti, bez sumnje bismo otkrili da su tu prisutni suprotni pojmovi, maglovite predodžbe ili potpuno odsustvo znanja. Uzrok tomu nalazi se u struji međusobno vrlo različitih učenja koja su se od pradavnih vremena raširila u čovječanstvu i čiji tragovi leže usidreni u našem krvnom biću.

Put uvida, put k prvoj stubi na stazi petostruke univerzalne Gnoze nije, dakle, samo put studiranja i intelektualnog shvaćanja. Potebni uvid se treba osvojiti nakon perioda mnogih teškoća, nakon što su uklonjene bezbrojne prepreke koje su u čovjekovu biću prisutne poput guste prašume.

Te prepreke postaju najteže i najneugodnije baš onda kad svjetlo pokušava prodrijeti u njega. Tada se oblikuju nevjerojatne gorostasne sjesne koje mu prenose tako neistinitu sliku stvarnosti da mora udvostručiti svoju opreznost. Tada dolazi na vidjelo koliko je konzervativan, koliko malo snage i srčanosti ima da u svjetlu istine i stvarnosti napusti zavaravajuće sjene.

Željeli bismo detaljnije razmotriti misterij života i smrti i time ujedno potpuno i odlučno odbaciti prastaro okultno vjerovanje u reinkarnaciju, jer se ono ne podudara s istinom.

Format: 20×14, brošura
Uvez: meki
Broj stranica: 79
Cijena: 25 kn


Za više informacija i mogućnost narudžbe kontaktirajte nas »